Bersediakah Anda Menghadapi Risiko?  

Posted by Rudstarz

Islam sangat menitikberatkan hal ehwal kewangan dalam kehidupan manusia sejagat. Tahap kewangan akan menentukan sejauh mana seseorang itu boleh berjaya di dunia tanpa membelakangkan hal akhirat. Perancangan ekonomi yang rapi akan membawa kepada kebahagiaan kelak sama ada pada diri dan keluarga.

Sabda Rasulullah S.A.W :
' Meninggalkan anak dan isteri kamu dalam kesenangan adalah lebih baik daripada meninggalkan mereka dalam keadaan meminta-minta...'


RISIKO


Risiko adalah situasi apabila seseorang itu trdedah kepada peluang untuk ditimpa bahaya atau malapetaka. Kemungkinan untuk ditimpa musibah seperti kemalangan, kematian, penyakit kritikal dan pelbagai lagi memang ada cuma kita tidak tahu bilakah ia akan muncul. Persediaan kewangan adalah langkah terbaik yang perlu diambil.


'Sediakan Payung Sebelum Hujan'... Bersedialah anda daripada sekarang!

Segala pertanyaaan mengenai skim simpanan takaful hubungi moderator, hairudi (017-6857940)


Pelan Jaminan Kewangan Anda  

Posted by Rudstarz

Perancangan ekonomi masa depan sangat ditekankan dalam Islam. Risiko atau musibah boleh berlaku pada bila-bila masa tanpa kira masa atau tempat. Takaful merupakan produk berasaskan Islam yang memberi perlindungan kepada pemegang polisi takaful. Petikan akhbar berikut mengupas betapa pentingnya simpanan takaful pada seseorang individu.

Awas! jangan keliru dengan Takaful dan insuran, antara syarikat korporat yang menjalankan Skim Takaful seperti berikut:Sudahkah anda mempunyai simpanan takaful? Jika ya..alhamdulillah..Jika belum anda belum terlambat, hubungi saya segera untuk mengetahui dgn lebih lanjut mngenai skim simpanan takaful dan manfaat yg bakat anda perolehi.

Hairudi Jani : 017-6857940

Jom Bisnes Kuih Raya --> Masyuukkk

WHO AM I?

Berminat untuk jadi Ejen Etiqa Takaful?
Hubungi Hairudi :017-6857940

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search This Blog

FOLLOW ME!

TEMUDUGA KERAJAAN

Pakej istimewa khas untuk graduan sekalian. Jangan lepaskan peluang ini

RAJA AFFILIATE

Ingin mulakan perniagaan internet? Masih takda idea?

101 IDEA PERNIAGAAN INTERNET

Panduan yg wajib dimiliki oleh para Newbie dalam menjana wang prtama di internet tanpa sebarang modal

RAHSIA BLOG

Ingin tahu sejauh mana potensi anda untuk bergelar pro-blogger?